PDA

View Full Version : Test jou Islam kennis.



sfia
10-01-2010, 03:39
Test jou Islam kennis.

1) Wie heeft als eerste de kaba gebouwd?
a) Mohammed (saw)
b) Moussa (as)
c) Youssef (as)
d) Ibrahim (as)

2) Hoe oud is de profeet (saw) geworden?
a) 60 jaar
b) 62 jaar
c) 63 jaar
d) 65 jaar

3) Wie is de eerst man die moslim is geworden na de profeet?
a) Omar Al-khataab (ra)
b) Abu bakr (ra)
c) Hamza (ra)
d) Mos3ab ibno omayr (ra)

4) Op welke dag is de profeet geboren?
a) Maandag
b) Dinsdag
c) Woensdag
d) Vrijdag

5) Hoe oud was de profeet (saw) toen z'n vader overleed?
a) 2 weken
b) 2 maanden
c) 2 maanden in de buik van zijn moeder
d) 2 weken in de buik van zijn moeder

6) Wie is de eerste profeet na Adam (as)?
a) Nooh (as)
b) Ibrahim (as)
c) Younnes (as)
d) Youssef (as)

7) Wie was bevriend met de profeet tijdens z'n reis naar madina?
a) Hamza (ra)
b) Bilal (ra)
c) Abu bakr (ra)
d) Omar ibn Khataab (ra)

8) Hoe oud was de profeet toen hij op zakenreis ging?
a) 20 jaar
b) 25 jaar
c) 30 jaar
d) 35 jaar

9) Wie werd ook wel de zwaard van Allah genoemd?
a) Hamza (ra)
b) Ali ibn Abi talib (ra)
c) Khalid ibn walid (ra)
d) Abu bakr (ra)

10) Welke sura is de kortste in de koran?
a) Al-fatiha
b) Al-kawtar
c) Al-ighlaas

zinazina
10-01-2010, 05:16
1-d
2-d
3-b
4-d
5-d
6-a
7-c
8-d
9-b
10-b

miss_21
10-01-2010, 05:49
Heb het even voor je verplaatst naar vraag het zoubida.. stond niet gepast om het bij onzin hoekje te laten..


Gair Inshallah

katim110
10-01-2010, 07:49
makkie..kan je niet met moeilijke vragen komen :)

Amazigh
11-01-2010, 07:34
1. Hoe heet het gebed om regen?
a. Salaat al-Istikharaa
b. Salaat al-Witr
c. Salaat al-Istisqaa
d. Salaat al-Khauf

2. In welke maand is de Qor’aan neergezonden?
a. Muharram
b. Rajab
c. Sha3ban
d. Ramadan

3. Wie is de eerste khalifa?
a. Omar Al-khataab
b. Ali ibn abi talib
c. Otmaan
d. Abu bakr

4. Hoe heet de eerste kind die bekeerd is tot de islam?
a. Ali ibn ibi talib
b. Abu bakr
c. Ibn mas3oed
d. Mos3ab ibn 3omayr

5. In welke Soerah staat de bekende aya Ayat al-Koersi?
a. Al-imraan
b. An-nisa
c. Al-Baqara
d. Yoessef

6. Wat was de bijnaam van de vriend en metgezel van de Profeet (vrede en zegen van Allah zij met hem) , Abu bakr?
a. Al-Farooq
b. Assidiq
c. Al-Huda
d. An-Noor

7. De Hemel heeft een speciale poort voor degenen die vasten, en die heeft de naam…?
a. Al-Wasilah
b. Asalsabil
c. Al-Firdaus
d. Arrayaan

8. In welke slag stierf ‘Hamzah, de oom van de Profeet als martelaar?
a. Badr
b. Ohod
c. Gaybar
d. Gandaq

9. Waar in de Qo’aan staat deze aya (vertaling): “O mijn vader, (in mijn droom) zag ik elf sterren en de zon en de maan en ik zag ze zich voor mij nederwerpen.”
a. Yoennes
b. Ibrahim
c. Taha
d. Youssef

10. In de Qor’aan staat het verhaal van een groep gelovigen die Allah beschermde van kwaad in een grot. Hoe worden deze mensen genoemd?
a. Bani Israail
b. Ashaab Asoef
c. Ashaab Al-Kahf
d. Kawm tamoed

Amazigh
11-01-2010, 07:34
jallah, plaats jullie antwoorden en ik kijk het na!

waso
11-01-2010, 09:17
salam ik ga een poging wagen.

1 C
2 D
3 D
4 A, was 8 jaar
5 C
6 B
7 C
8 B
9 D
10 C, 3 of 4 mannen en 1 hond in oman naast palastina.


ben benieuwd of het goed laat het me weten

salam eleikoem

Amazigh
12-01-2010, 12:30
salam ik ga een poging wagen.

1 C
2 D
3 D
4 A, was 8 jaar
5 C
6 B
7 C
8 B
9 D
10 C, 3 of 4 mannen en 1 hond in oman naast palastina.


ben benieuwd of het goed laat het me weten

salam eleikoem

Tbarkelah 3lik, Je hebt een tien voor de toets:)

waso
12-01-2010, 04:32
dank u wel

bilal1996
18-05-2010, 10:25
Die laatste vragen zijn best lastig.

weddingdresss
08-07-2010, 01:27
de poort van de hemel waar de vasten naar toe gaan heet AR-Raiyaan.
Niet El- Firdaus

Ghair inscha'Allah

22. Paradijspoort Ar-Raiyaan gaat alleen open voor degene die vast
Overgeleverd door Sahl ibn Sa'd: De profeet heeft gezegd:' Het Paradijs heeft 8 poorten en 1 daarvan heet Ar-Raiyaan, waardoor niemand binnengaat, behalve degene die vast'.

IMO
08-07-2010, 06:50
de poort van de hemel waar de vasten naar toe gaan heet AR-Raiyaan.
Niet El- Firdaus

Ghair inscha'Allah

22. Paradijspoort Ar-Raiyaan gaat alleen open voor degene die vast
Overgeleverd door Sahl ibn Sa'd: De profeet heeft gezegd:' Het Paradijs heeft 8 poorten en 1 daarvan heet Ar-Raiyaan, waardoor niemand binnengaat, behalve degene die vast'.

Bedankt :)