PDA

View Full Version : Saoedische prins wil aandeel in voetbalclub Liverpool.eker3ie
10-04-2010, 07:46
De Arabische prins Faisal bin Fahd bin Abdullah neemt mogelijk een belang van 50 procent in de Engelse voetbalclub Liverpool. Hij is bereid daar tot 380 miljoen euro voor neer te tellen. Het zou de vierde Engelse club zijn die in Arabische handen komt.


Zoektocht

De huidige eigenaren van Liverpool, de Amerikanen Tom Hicks en George Gillett, zoeken in het Midden-Oosten al bijna twee jaar naar potentiŽle investeerders. Prins Faisal, die zondag 27 september aanwezig was in het stadion bij de competitiewedstrijd tegen Hull City, claimt dat hij de voornaamste kandidaat is.

"Wij zijn op dit moment van plan 50 procent van de aandelen te kopen van de club, die nu een schuld heeft van 267 miljoen euro", zei de prins. "De transactie, waarvan de definitieve goedkeuring aanstaande is, zal 218 tot 380 miljoen euro bedragen."

Het lid van de koninklijke familie van Saoedi-ArabiŽ is directeur van marketingbureau F6 en voorzitter van de holding Fama Group.

Geen overname

Bronnen dichtbij de Liverpool-eigenaren beweren echter dat de overeenkomst alleen de sponsoring van Liverpools jeugdopleidingen in het Midden-Oosten betreft.

Een woordvoerder van Fama bevestigt dit verhaal: "Wat ik weet is dat de prins de wedstrijd tegen Hull bijwoonde en een overeenkomst met Liverpool tekende om een sportacademie te bouwen in Saoedi-ArabiŽ."

Arabische invasie

Mocht de club van de Nederlanders Dirk Kuyt en Ryan Babel deels in Arabische handen komen dan is dat geen unicum. Manchester City werd vorig jaar overgenomen door de al-Nahyan familie, de heersers van de Verenigde Arabische Emiraten.

Bovendien kocht dit seizoen Sulaiman Al Fahim, een schatrijke zakenman uit Dubai, de Engelse voetbalclub Portsmouth. En vierdeklasser Notts County viel onlangs in handen van het Arabische consortium Munto Finance.