PDA

View Full Version : Beautyingredien : ceramiden



IMO
22-08-2010, 10:27
BeautyingrediŽnt onder de loep: Ceramiden
Uitgegeven: 22 augustus 2010 11:01
Laatst gewijzigd: 22 augustus 2010 15:38

AMSTERDAM - BeautyingrediŽnten te over die enkel het resultaat zijn van hardwerkende marketingafdelingen. De website Cosmopinie kijkt verder dan een populair merk of commercie en houdt beautyingrediŽnten uitgebreid tegen het licht. Deze week: ceramiden.

Op Cosmopinie vind je iedere dag nieuwe artikelen over beautytrends en -ingrediŽnten van cosmeticaproducten. Een voorbeeld van een ingrediŽnt dat gebruikt wordt in huidverzorgingsproducten is ceramide.

Ceramiden, een verzamelnaam voor een groep lipide-moleculen, zijn vetverbindingen die van nature in de huid aanwezig zijn en voor een deel verantwoordelijk zijn voor de structuur en het functioneren van de huid.



Ze zijn van belang voor de vochtregulering: de substantie tussen de huidcellen die zorgt voor de waterhuishouding van de huid bestaat voor maarliefst 40-50 procent uit verschillende soorten ceramiden.


Verslapt

Door ceramiden toe te voegen aan cosmeticaproducten, kunnen deze helpen de huid te ondersteunen en het natuurlijke regulatie-proces te helpen herstellen. In producten tegen huidveroudering moeten de ceramiden ervoor zorgen dat de huid voldoende water vasthoudt en dat het huidweefsel niet verslapt.

Ceramiden kunnen zelfs nog waardevoller zijn bij huidaandoeningen als eczeem of psoriasis, waarbij de verhoudingen tussen verschillende ceramide-varianten (Ceramide 1 tot en met 6) in de huid uit balans zijn.

Deze balans kan hersteld worden door een crŤme aan te brengen die de juiste samenstelling ceramiden bevat. Dit zijn echter speciaal geformuleerde producten, anders dan de 'gewone' huidverzorgingsproducten die ceramiden bevatten